Menu Sluiten

Conscious Power Exchange

Conscious Power Exchange – A Tantric Journey Into your Inner Dom and sub

Naast de tantrische touw workshops en sessies heb ik afgelopen jaren mij zelf verder mogen verrijken met spelen met Dominantie en Submissie – power exchange. Het spel van – je macht in alle vertrouwen overgeven aan de ander na heldere communicatie. Een stap verder in heel helder aanwezig zijn, zowel voor de Dom als de Sub, en altijd in verbinding met jezelf en de ander blijven en toestaan dat alles er mag zijn, ook je verlangens om te domineren of je over te geven. Het is tijd om er nu een workshop over aan te bieden, geïnspireerd op de fijne Consensual BDSI trainingen van Jonathan Beger (zie www.consensual.eu)

Workshop dag Conscious Power Exchange – A Tantric Journey Into your Inner Dom and sub
Een dag om kennis te maken of te verdiepen in de wereld van tantrische BDSI. Waar je diepste (donkere) verlangen naar overgave of kracht en macht zichtbaar mag worden. Durf je het aan?
Wat gaan we doen?
Op een tantrische manier spelen met dominantie en onderdanigheid is helend en heerlijk om te ervaren. Leer op een sensuele manier echt aandacht besteden aan je spel, je interactie en je afstemming met de ander. Geniet optimaal door je spel te vertragen. Geïnspireerd op de fijne Consensual BDSI weekenden, nemen Sabine en ik je mee op deze tantrische reis. Speel met je dominantie en je onderdanigheid en kom thuis in jezelf. Leer over je sterkte zowel als Dom en als Sub. Heldere communicatie en afstemming, presentie en veiligheid, zowel bij jezelf als de ander. We doen oefeningen in energetische, verbale en fysieke dominantie, collaring en flogging.
Een stap verder in heel helder aanwezig zijn, zowel voor de Dom als de Sub, en altijd in verbinding met jezelf en de ander blijven en toestaan dat alles er mag zijn, ook je verlangens om te domineren of je over te geven. En dan het speelveld in gaan met oefeningen zoals energy play, verbal domination,  collaring en flogging. En voor mijzelf: trouw blijven dat t vanuit een tantrische insteek blijft, met ten volle zijn met wat er is, je power, je kwetsbaarheid, je niet weten, je verlangen…

Conscious Power Exchange – practice and play night
Eens per kwartaal organiseren we een avond om te oefenen en spelen met de combinatie van tantra en BDSI met mensen met enige ervaring. Spelen met Dominantie en submissie, met je verlangens, met heldere communicatie, presentie en overgave, met tools (touw, flogger), met woorden (teasing and denial), collaring, met subtle play and opdrachten, maar vooral met afgestemde verbinding met elkaar. Het is een plek om te oefenen, misschien met verschillende partners, met beide rollen, om inspiratie op te doen door te kijken en te ervaren en veel meer. Alles in een zachte, veilige en bewuste setting zoals jullie van ons gewend zijn. Om te zorgen dat we geland zijn en verbonden met onszelf en met elkaar starten we met een workshop waarin we landen in het lijf, Yes-no-maybe en de essenties van bewust D/s spel herhalen en elkaar ontmoeten

Weekend Dive deeper: Conscious Power Exchange, a Tantric Weekend Into your inner Dom and sub
Vaak roepen woorden als BDSM, Fifty shades of grey, dominantie en submissie tegelijk weerstand en nieuwsgierigheid op. Het hoofd protesteert maar het lijf reageert misschien anders, gaat juist aan, of roept nieuwsgierigheid op. Met deze gezonde spanning willen we een weekend lang bewust gaan spelen en oefenen. Wat wordt er in jou geraakt? Hoe zou het zijn als…? Welke (donkere) kant in jou schuilt er onder? Genieten van je full power? Genieten van niet in controle zijn, van volledig dienen? De ander laten doen wat jij wilt? Waar het spannend is, is wat te zoeken…
En waarom zou je spelen en oefenen met Dominantie en submissie op je pad van persoonlijke ontwikkeling? De wereld van Conscious Power Exchange kan juist doordat het soms zo spannend is dat aan het licht brengen wat er waarschijnlijk al in je is … je kracht, verlangen niet te hoeven nadenken, je overgave, je kracht in overgave, je kracht in aanwezigheid? Is mannelijke aanwezigheid en vrouwelijke overgave (zowel in de man als in de vrouw aanwezig) niet het grootste cadeau wat je jezelf en elkaar kan geven?
We gaan dat doen middels 20 % buiten je comfort zone, daar waar de magic happens en je zenuwstelsel niet naar Freeze, Fight of Flight gaat. Jezelf oprekken in een veilige setting. Show up and surrender to life (ten volle zijn met dat wat er is).

Wat gaan we doen?
Het vertrekpunt van dit weekend is aanwezigheid in je lijf via tantrisch werk (lichaamswerk, ademen, aanraken en sharings). Daar keren we steeds naar terug. Van daaruit exploreren we vele aspecten van Conscious Power Exchange: Energy play, opdrachten verstrekken en gehoorzaamheid, collaring, impact play, controle van je sub, rebellie. En voordat dat kan mag ieder sterker worden in onderhandeling (vooraf, tijdens en na), uiten van stopwoorden (oranje/rood). En wat heeft de sub dan nodig? Wat zou het je kunnen brengen? Wat zijn je triggers waardoor je er misschien uit klapt (fysiek, emotioneel). Wat zijn je grenzen?
Op zaterdagavond zal er een play party zijn waarin we het geleerde tot uiting mogen brengen (negotiation, collaring, dominantie middels energy play, impact play , wissel van rollen en spelers, kijken, meedoen). Zondag is de dag van integratie.

Voor wie
De dag en weekend zijn voor singles en stellen met en zonder ervaring met power exchange, maar wel enige ervaring met lichaamswerk en of tantra (en een fijne dosis lef :-)). We rouleren tantrisch en je maakt dus ook contact met anderen, ook als je met je (D/s) partner komt.

Voor wie niet
Als je puur geïnteresseerd bent in werken met tools. Of in de harde of de uiterlijke kant van BDSM. Of als je doelgericht op seks uit bent via BDSM.

Veiligheid/bedding
Levensenergie mag stromen, ook seksuele energie. En Powerplay kan erotiserend zijn. In deze workshops doen we geen handelingen die gericht zijn op opwinding. Als seksuele energie langs komt is het fijn, maar we zijn er niet op gericht.