Menu Sluiten

Referenties

 • “Paul begeleidde mij op integere en afgestemde wijze in een individuele shibari sessie. Hij bood de veiligheid en draagkracht om mijn ervaring in overgave aan en in te gaan.” (Jacky)
 • “We hebben 2x een workshops met touwen bij Paul gedaan. Wow… heel mooi! Paul weet een hele fijne space te creëren waarin ieder zich veilig voelt. Hij legt de nadruk op presence en overgave. En op aanwezig blijven in de overgave. Hij speelt mooi in op aanwezige dynamiek.” (Cees en Jane)
 • “Paul straal veel kalmte en rust uit, we voelden ons direct op ons gemak. Hij legt goed uit en hij heeft duidelijk plezier in wat hij doet.” (Sandra en Wim)
 • “Ik heb Paul mogen assisteren bij Aanwezigheid en Overgave, verbindende communicatie en afstemming op wensen en grenzen in haar puurste vorm. Met het touw als verbinding naar jouw innerlijke overgave en jouw kracht van aanwezigheid. Paul zet een veilig kader neer om binnen op ontdekking te gaan, maar je draagt jezelf in je eigen proces.” (Roza)
 • “De sessie met touw heeft mij veel gebracht. Ik voel gewoonweg niet meer mijn angst voor mijn eigen boosheid/agressie. Eronder voelde ik zoveel liefde, heel bizar. En een heel oud wantrouwen in het ‘mannelijke’ in de mens. Ik kan er mee zijn. Wat ik voel, is dat het doorwerkt in contacten. Ik bescherm mezelf anders of eerder en vanuit de rust. Ik pik bepaald gedrag gewoonweg niet meer. En ik blijf rustig en in verbinding, gesprek. Heerlijk om eindelijk te gaan rusten in mezelf en van daaruit te relateren. Ik onderzoek mijn ‘voorwaarden’, zodat de onvoorwaardelijkheid die ik voel er nog beter kan zijn eigenlijk. Zelf-lief. Bedankt voor je manier van present zijn, het spiegelde mij in precies daar te zijn waar ik gewoon ben. Dat vind ik fijn en inspirerend en een verademing.” (Jeanette)
 • Na een kashmirische massage: “Alsof ik in bad ben geweest. Maar dan binnenstebuiten” (Claire)
 • “De shibari avond vond ik magisch! De begeleiding door Paul en Sabine was zo warm en veilig, maar ook speels en nuchter. Het smaakt naar meer! “(Trudie)
 • “Ik heb tijdens de eerste workshop van het tweeluik reeds gevoeld dat er iets werd aangeraakt waar ik al lange tijd mee worstel en wat mij tegenhoudt in dat wat ik graag zou leven. Ik had een groot vermoeden dat dit in de tweede workshop nog meer naar voren zou komen. En ja..dat klopte;). Ik had t universum gevraagd mij te laten voelen wat ik met mijn hoofd al weet. Voelen leidt tot transformatie. En vanuit mijn diepe wens tot verandering de laatste maanden in t bijzonder, werd mijn wens gehoord. Het was intens. Ook nu nog. Maar ik ben dankbaar want t voelt als een doorbraak. Ook tussen mijn lief en mij heeft het mooie, niet persé makkelijke, beweging in gang gezet. Ik hoop op later moment nog een keer deel te nemen aan deze of een soortgelijke workshop. Om dit wat er is aangeraakt, en zo waardevol voor mij is, te ervaren, uit te diepen en ontwikkelen in het spel van aanwezigheid en overgave. De workshop is als een spiegel van hoe ik t leven leef en daar valt veel in te leren. Erg mooi! Bedankt voor de mooie begeleiding en het delen van jouw enthousiasme.” (deelneemster van tweeluik avondworkshops A en O)
 • Het was een interessante dag (Conscious Power Exchange) om dingen in jezelf te ontdekken waarvan je niet wist dat deze in je zitten (Rob)
 • Voor mij draait het om vertrouwen en door jouw integriteit, je manier van “werken”, durf ik me in jullie workshop over te geven. Ik heb met mezelf kennis gemaakt door deze workshop met een kant die ik wel voelde, maar nog niet kende (Joris)
 • Dank voor jullie integere manier van begeleiding tijdens dit intense, mooie en speelse power exchange weekend en de alerte, liefdevolle zorg en aandacht voor de hele groep. Mooi! Ik heb genoten en kunnen flowen in mijn Sub energie en mooie waardevolle ontdekkingen gemaakt in het Dom-play..en met de yes- maybe-no ! (Christa)
 • Dank jullie wel voor de intense veilige en helende aanwezigheid en aandacht in het Conscious Power Exchange weekend. Het was heerlijk intens om binnen de lijntjes te kleuren en tegelijkertijd jullie, Bien en Paul als safe space keepers te mogen ervaren en voelen. Yes, maybe en no zijn in het fysiek emotionele lichaam opgeslagen en kunnen bij alle dagelijkse en niet dagelijkse situaties worden ingezet. Mijn zelfliefde heeft daardoor weer een verkwikkende boost ontvangen (Emce)
 • Een prachtig gefaciliteerde ontdekkingsreis naar jezelf in jullie Conscious Power Exchange weekend. Yes, no, maybe staan centraal, samenbeleving staat centraal, respect staat centraal en zachtheid en tederheid. Dat laatste lijkt wellicht voor een buitenstaander niet zo, maar insiders weten dat dat wel zo is. Ik heb veel ontdekt bij mijzelf. (Richard)
 • Pfff wat een worsteling was het voor me om met als sub geen slaaf te voelen en geen vernedering te ervaren, maar juist kracht te halen uit de onderdanigheid… Jullie hielpen me liefdevol door het hele traject…. Wat een nieuwe wereld. Wat een hemelse locatie, wat een immense organisatie…. Dank dank…. dit kan nog wel eens veel impact hebben… Proeft naar verdieping (Mathilde)
 • De opbouw van het Conscious Power Exchange programma was uitstekend en verrassend. Steeds was ik benieuwd wat er zou komen gedurende het weekend. Veiligheid en consent was ook perfect. Ook mooi hoe jullie mensen begeleiden die angst tegen kwamen. (Joost)
 • Paul, je bent heerlijk duidelijk en vooral rustig en ik zie dat je veel aan kan…  Je hebt een mooie uitdrukking op je gezicht en een mooie open houding voor anderen (Corina)
 • Zo mooi, hoe je gaat staan voor je passie. Inspirerend voorbeeld voor mij. Dankjewel. (Mathilde)
 • Was echt super vandaag. Smaakt naar nog meer en was echt onder de indruk wat er in de middag vrij kwam! (Ron- individuele sessie)
 • Ik vond het een mooie en intense dag… en jullie uitleg was goed en duidelijk, met genoeg tijd om te spelen (Piet  – dag Conscious  Power Exchange) 
 • Fijn om dit met mijn partner te mogen ontdekken!  Het liet me het belang van duidelijk (vanuit je lijf en niet je hoofd) communiceren zien en het voelde als het verder verdiepen van onze verbinding. (Clair – dag Conscious Power Exchange)
 • BDSI, zoals jullie het overdragen, spreekt mij enorm aan. BDSM staat mij nog steeds tegen, ik ben niet van het hardere ‘werk’ en vind juist de liefdevolle verbinding en consensus zo fijn.
 • Een mooie en veilige sfeer om de deelnemers uit te dagen, net iets buiten de comfortzone te gaan. Met goede duidelijke uitleg en fijne (uitdagende) oefeningen. Het brengt mij de mogelijkheid om mijn speelse kant te ontdekken, mijn ondeugende kant, ik word daar een gelukkiger mens van. Het voelt bevrijdend en het is helend, het ruimt oude patronen / gedachten / imprints op en het helpt mij te groeien, te ontwikkelen naar een fijne en ruimdenkender mens.
 • Ik ben er een week later nog steeds enthousiast over, blijft boeiende bloeiende kost. In wezen geen woorden voor, van woorden naar worden, van verwonding naar verwondering.