Menu Sluiten

Tantric Journey Into Touch

Een verdiepende dag voor vrouwen & mannen (deze workshops worden in 2023 niet meer gegeven)

Lukt het jou altijd om bij zelf te blijven? Durf je om altijd helder aan te geven wat je verlangt? Hoe je aangeraakt wilt worden? En durf je dat ook te uiten? Vind je ‘t soms lastig dat je de ander vaak moet begrenzen? En andersom: kan je je eigen aanraking ten dienste stellen van de ander zoals die aangeraakt wil worden? Ik heb deze zomer in meerdere settings hierin weer mogen oefenen. Het lukt mij lang niet altijd maar ik weet steeds sneller hoe ik elke keer weer mild naar mijzelf terug kan en kan steeds helderder verwoorden wat er in mij leeft en hoe ik aangeraakt wil worden. ’s Ochtends oefenen we vaardigheden om goed bij zelf te blijven en helder te kunnen communiceren en brengen die ‘s middags in een wat uitdagender tantrische oefening in de praktijk in een veilige setting. Ga je mee op reis? Elkaar aanraken en aangeraakt worden vanuit een open hart. Een dag waarin je jezelf en de ander verder ontdekt. Jezelf bevraagt, wat leef ik wel en niet? Beweging brengt in wat je wilt laten bewegen. Een dag om jezelf los te schudden en om te rusten en te verbinden. Jezelf terugvinden in je eigen kern.

Elkaar zonder maskers ontmoeten. Te ontdekken dat je daar door alle verhalen en gedoe soms zo ver van verwijderd was. Hèhè…Thuiskomen in jezelf. Alles uitademend en tegelijkertijd weer vol het leven inademend. Ruimte te maken voor plezier, genieten, gekheid. Levenslust en intimiteit. Waar stilte een genot is voor je zintuigen. En waar je geraakt mag worden waar je bent. Of dat nu met tranen is of voluit glimlachend. Een hele dag, met jezelf en met elkaar. Samen op reis.

We bouwen de dag van binnen naar buiten op
Van contact en verbinding met jezelf, naar contact met de ander. Aankomen door lichaamswerk en dans. Tantrische oefeningen rondom aanraking. En we eindigen met een grote of kleinere deelronde in groepjes.

Voor wie?

  • Je hebt het verlangen naar jezelf en de ander te ontdekken in een fijne en veilige setting.
  • Je bent bereid die plek in jezelf op te zoeken waar het schuurt.
  • Je bent in staat jezelf te dragen, door ervaring met lichaamswerk, dans, persoonlijke ontwikkeling en tantra.

Voor wie niet?

  • Als tantra voor jou alleen gericht is op het leuke en lekkere. En je niet zo’n zin hebt om naar jezelf te kijken in waar je wordt aangeraakt.
  • Als je nog niet comfortabel bent met je eigen blootheid of die van anderen.
  • Als je nog geen ervaring op hebt met lichaamswerk of tantra.

Als er nog een twijfel is, of wij twijfelen dan is er nog even telefonisch contact.

De dag is opgebouwd uit drie delen

  • Aankomen en zakken in je lijf via dans, lichaamswerk en actieve meditaties.
  • Tantrische oefeningen.
  • Reflectie: als geheel of in kleine groepjes.

Veiligheid/bedding
Levensenergie mag stromen, dat is de bedoeling. Op deze dag gaat het echter niet over het opzoeken van opwinding of seksuele handelingen die daarop gericht zijn.

Praktisch/opgave

Deze dagen worden voorlopig in 2023 niet meer gegeven

Vragen en aanmelden
Je kun je per mail aanmelden: paul@aanwezigheidenovergave.nl. Ook als je vragen hebt dan hoor ik het graag.